Het idee achter BAC

Wat me opvalt is dat er vaak voor één van deze twee oplossingen wordt gekozen door mensen die zich willen blijven ontwikkelen in wie ze zijn en in hoe ze communiceren:

Reflectie

Je zoekt een plek waar het stil is en waar je kunt uitrusten en opladen. Je schrijft je in voor een compassietraining, een cursus mindfulness of je doet een retraite.

Training

Je gaat op zoek naar een assertiviteits- of communicatietraining om de vaardigheid onder de knie te krijgen. Je leert er praktische tips & tricks.

Van óf óf naar én én.

Ik heb de stellige overtuiging dat je het één niet los kunt zien van het ander. Vanuit deze overtuiging ga ik met je aan de BAC. Er ruimte voor reflectie én voor het leren van de praktische vaardigheid.

Jezelf kennen om de ander te kunnen begrijpen.

Door je eigen gevoeligheden goed te kennen, begrijp je welke patronen er in je communicatie zijn ontstaan. Je schiet bijvoorbeeld snel in de verdediging of je zegt maar helemaal niets meer. Of je speelt verstoppertje achter heel veel woorden om zo niets van jezelf te hoeven laten zien. Door zelfkennis ontstaat er ruimte bij jou om je in de ander te kunnen verplaatsen en begrip te krijgen voor diens gevoeligheden en patronen.

Waarnemen is voor mij de basis

Wat gebeurt er in jou? Wat zie je gebeuren bij de ander? Welk effect heeft dat op jou? Hoe beter je in staat bent om wat je waarneemt om te zetten in congruent gedrag, hoe meer invloed je hebt op het verloop van het gesprek. Het wordt eenvoudiger voor je om het gesprek te sturen in de richting die jij wilt. Je weet op de juiste momenten de juiste dingen te zeggen en ook het aangeven van je grenzen zal je makkelijker afgaan.

Zakelijke communicatie.

Ook in gesprekken die zich in een zakelijke omgeving afspelen, wil elk mens zich gehoord en begrepen voelen. Wie echt communiceert, luistert met het hoofd én met het hart. Wie begrepen wil worden begint met te willen begrijpen. Je communicatie heeft niet als doel om zo snel mogelijk je gelijk te krijgen of om wat er gezegd wordt tegen de ander te gebruiken.

De werkvormen die ik inzet combineren doen én zijn.

Je kunt hierbij denken aan oefeningen die komen uit de Assertiviteit, Belemmerende Overtuigingen, Focussen, Lichaamswerk, Logopedie, Mindfulness, Opstellingenwerk, Praktische Communicatieve Vaardigheden, Relational Presence, Transactionele Analyse.

Op de pagina Aan de BAC vind je informatie over de verschillende trainingsmogelijkheden.

Heb je een vraag? Dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen. Je kunt me bellen op 06 – 50 62 70 28 of mailen via hanneke@hannekejanzen.nl